Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Den Země 2012 – 2. B pro sekundy

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

 – 
22 fotografií

K příležitosti trochu opožděných oslav Dne Země si 2. B přichystala pro studenty sekund na středu 2. května 2012 speciální program, který se týkal zvířat, rostlin i ekologie.
Program byl rozdělen do dvou částí. První byla strategická hra, účelem bylo sbírat kartičky různých druhů ryb a odpovídat na doplňující otázky. Druhou část tvořilo 5 stanovišť, kam studenti přicházeli po skupinkách a plnili zábavné úkoly a hry jako např. zvířecí aktivity, výroba ptačích krmítek a stojánků na tužky z Tetra-packových krabic, rozpoznávání druhů ptáků podle hlasu nebo sbírání a třídění odpadu na čas.
Na jednom stanovišti také studenti vystřihovali z barevných fólií siluety dravců a lepili je na prosklené stěny školy, které jsou smrtící pastí pro drobné pěvce. Siluety poštolky, ostříže, krahujce a jestřába (tito jsou přirození predátoři malých ptáčků) by měly snížit množství usmrcených ptáků na minimum.
Ne všichni studenti byli ze začátku nadšeni, ale postupem času se do programu s radostí zapojili. Za své výkony byla vítězná družstva v pátek oceněna sladkou odměnou.  Za celou 2. B můžu říct, že nás program velice obohatil o nové zkušenosti, a to nejen v komunikaci s mladšími studenty, ale i v organizační činnosti. Pokud budeme mít možnost, rádi bychom nějaký takový program zorganizovali znova.

strana 1 / 2

Za třídu 2. B Helena Dvořáková

Pořadí vítězných týmů:
1. Grisíci – SB – 382 bodů – J. Daněk, V. Hranička, F. Růžička, V. Kolář, M. Bagar
2. RIO – SB – 320,5 b – P. Doležalová, A. Jeřábková, A. Brothánková, K. Hádková, K. Drápalová, N. Dlouhá
3. Dovahomi – SA – 311 b – M. Beneš, V. Staněk, J. Horáček, D. Chala
 

Zařazeno v kategoriích:

Biologie

Virtuální prohlídka