Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Míčové hry 24.6.2014

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Michal Kubíček

 – 

Po nekonečných, dlouhých dnech v lavicích, máte po roce znovu možnost ukázat, co ve vás dřímá. Nyní se vám naskýtá příleřžitost, spolu se svou třídou, soutěžit o nejprestižnější, nedocenitelné ocenění, kterého na Bigy můžete dosáhnout. Jako každoročně budeme u sportovních dnů svědky traadiční, nekončící rivality mezi třídami,při hledání nejsportovnější třídy nižšího a vyššího gymnázia. jejich nedílnou součástí jsou míčové  hry. Abyste měli šanci bojovat o přední příčky prestižního žebříčku, kterým se při dobrém umístění můžete chlubit po celý následující rok, musíte zabojovat v co nejvíce kolektivních sportech, v kterých je to na vašem stupni gymnázia možné. Pokud tedy chcete vyhrát pro vaši třídu nové sortovní vybavení (míče, čokoláda,diplom),musíte se zapsat do kolonek pro vaši třídu na nástěnce tělesné výchovy na schodech ke hřišti.

Naši mladší spolužáci z nižšího gymnázia mají možnost zabojovat o jesportovnější třídu v několika sportech. Mužská část osazenstva bude ve fotbale konkurovat v době konání probíhajícímu MS v Brazílii, něžné pohlaví pak bude soutěžit v kickbalu,přehazce, vybíjené a také fotbalu. Smíšená družstva se utkají v basketbalu,florbalu a elegantním sportu francouzských gentlemanů pétangue.

Zkušenější matadoři z vyššího gymnázia budou bojovat ve fotbalu,stejně jako slečny, jež okusí ještě turnaj v kickbalu. Dohromady pak můžou seskládat mužstva v basketbalu, volejbalu, florbalu a již zmiňovaném pétangue.

Zapisovat se tedy můžete do 13.6.2014 a přejeme šťastnou volbu při skládání týmů.

Bližší informace u studentů třídy kvinty A.

Za studenty vás zve a článek napsal Dominik Turan.

Za předmětovou komisi TV Mgr. Michal Kubíček

 

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže

Virtuální prohlídka