Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Soutěž ve sběru papíru!!

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

Titulní obrázek článku
 – 

 

POZOR!  Připravte se na letošní sběrovou soutěž!

Mnozí z vás na ni již nedočkavě čekají, obzvlášť někteří učitelé, kteří už od června skladují papír ve svých kabinetech :-) Máte možnost se s vaší třídou zapojit a vyhrát různé ceny – míč, dort nebo menší finanční částku na nějaku třídní aktivitu.  Nebo nemusíte soutěžit a jen přineste do školy papír, který by třeba jinak skončil v popelnici. Spousta starého papíru se skrývá právě i v kabinetech, jídelně, je třeba se jen poptat... Pokud máte ve třídě krabici na papír, do které průběžně odkládáte papírový odpad, tento lze také přidat do soutěže. 

Dobře svázané balíky papíru (jinak se s nimi špatně manipuluje) bude možné odevzdat v týdnu od 22. – 26.  října vždy ráno od 7:45 hod do 8:00 hod ve dvoře za jídelnou – na označeném místě.  Pokud by někdo chtěl odevzdat větší množství papíru mimo uvedený čas, je možné se domluvit s prof. Krumpholcovou osobně nebo e-mailem.

Pozn: Papír nesmí být znečištěný, umaštěný nebo voskovaný.

 

Hodně štěstí v soutěži!

 

Věděli jste, že… Průměrná roční spotřeba papíru a lepenky je u nás okolo 130 kg na osobu, a že recyklací 1 tuny sběrového papíru se ušetří asi 17 stromů v lese?

 

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Biologie

Virtuální prohlídka