Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

43. ročník Krajského kola pódiových skladeb

Vydáno:

 | 

Autorka: Ing. Věra Helceletová

 – 
4 fotografie

Ve čtvrtek 28.3.2019 proběhla v hale na Lesné přehlídka pohybových skladeb. Byl to už 43. ročník Krajského kola pódiových skladeb. Biskuské gymnázium zde eprezentovala 3 družstva.

Ze sekundy A: Karolína Telecká, Kateřina Telecká, Markéta Burdová, Jolana Skoumalová, Lea Kettmannová, Valentina Štejgerlová, Tereza Třešková a Natalie Kosíková.

Ze sekundy B: Ema Juřicová, Hana Hrůzová, Ema Lauermannová, Kristýna Životská, Anna Oukropcová, Lucie Skalková, Magdalena Kapitánová, Karolína Košická, Eliška Brázdová, Dorota Jílková, Romana Kubíčková, Ela Jílková, Veronika Marešová, Eliška Karaová, Veronika Drobná a Amelie Schu"llerová.

Ze SX.B: Lucie Všianská, Barbora Uhrová, Zuzana Přikrylová, Vendula Klíčníková a Magdalena Kiršová.

Děvčata cvičila více než výborně. Sice nevyhrála, ale zanechala vynikající dojem a zvedla laťku v této soutěži.

Gratulujeme k vynikající reprezentaci BIGY!

Krajské kolo pódiových skladeb

Ve čtvrtek 28. března se skupina nejšikovnějších tanečnic vypravila bojovat o umístění ve druhém kole soutěže pódiových skladeb na Lesné. Nejen pro některé z nich to byla premiéra, paní profesorka Helceletová tu poprvé zasedla do křesla porotce.
Všechny tři skupiny byly úžasné a daly do tance všechno. Od SA jsme viděli ladný, ale zato vtipný tanec na téma Lala land. SB nám nabídla rychlou a svižnou choreografii s příběhem autobusu, který vás odveze kamkoli si budete přát. A od SxB jsme shlédli sexy choreografii s prvky Street dance.
Porota měla velmi těžké rozhodování, protože zde byly skupiny tančící Pole dance, Street dance a dokonce i klasické tance, jako jsou Jive a Walz.
Avšak i vhodně zvolená hudba a perfektní kostýmy našich týmu na výhru nestačily.
Domů jsme se nevrátily smutné a otrávené, ale veselé a s nově nabytými zkušenostmi, které týmy jistě využijí příští rok.
Za tým fotografů a psychické podpory Judísek a Elísek

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže

Virtuální prohlídka