Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Opatovská fara

Vydáno:

 | 

Autorka: Jana Kozlíčková

3 fotografie

Pokud hledáte vhodné místo v přírodě pro dovolenou s dětmi, pak nemusíte jezdit daleko. Opravená budova fary v Opatově u Třebíče poskytne levné ubytování se vším potřebným vybavením. Dny plné pohody za každého počasí, ticha tolik nezvyklého po příjezdu z města a dobrodružných her v okolní zeleni lesů, kopcovitých strání a turistických stezek láká jak děti, tak dospělé v kteroukoli roční dobu. Následující ohlasy studentů sekundy A po zkušenostech se dvěma týdenními pobyty jsou dostatečně výmluvné.
Myslím, že opatovská fara je dobře umístěná – blízko lesa, louky, rybníku, pole, kostela a obchodu. Za farou je taky ohniště pro možnost táboráků. Samotný interiér starobylé fary vypadá dobře a útulně. Je tu společenská místnost, takže program může být za každého počasí.

Líbilo se mi tam, protože jsou tam louky, lesy a čisté ovzduší.

Okolí tvoří rozsáhlé lesy a louky. Vesnice poskytne potřebné věci a z kopců je výhled na pastviny ovcí. Dá se tam hrát mnoho různých her a k dispozici je i velké fotbalové hřiště.

Příroda kolem fary v malé vesničce je krásná. Budova je opravená. Ráno slyším zvuk zvonů z blízkého kostela.

Fara svou polohou blízko kostela je výhodná pro věřící. Kamkoli jdete, nacházíte rozsáhlé lesy. Je to hezké prostředí pro školy v přírodě.

Zařazeno v kategoriích:

Spolek přátel Bigy
Opatov

Virtuální prohlídka