V listopadu 2010 pořádala Francouzská ambasáda u příležitosti francouzského Týdne chutí již druhý ročník gastronomické soutěže pro žáky a studenty mladší patnácti let.
V tomto ročníku bylo jejich úkolem proměnit se na pár hodin v šéfkuchaře jednoho z francouzských zámořských území, připravit lákavou specialitu typickou pro tento kraj a vymyslet k ní reklamu.
Soutěžilo se ve třech kategoriích: o nejlepší recept, o nejlepší reklamu a o nejlepší kombinaci receptu a reklamního sloganu.
Studenti tercie A se do soutěže pustili s vervou jim vlastní. Ze zámořských území si vybrali exotický Réunion, z místních specialit pak kuře s vanilkovým krémem.
Kuře bylo vynikající, a jejich upoutávka na Réunion a jeho speciality tak vydařená, že v kategorii "reklama" vyhráli v tvrdé konkurenci 337 žáků z 37 škol.
Autoři reklamy, Barbora Babáková, Karolína Michková, Vendula Pólová, Štěpán Pařízek a Jiří Vejmělek, získali plakáty a CD, celá třída pak za svůj výkon různé knihy, DVD a hru.
Vítězům samozřejmě gratulujeme a celé třídě děkujeme za perfektní reprezentaci školy.
Zařazeno v kategoriích: