Jak jinak zakončit lekci zabývající se jídlem než zkusit připravit nějakou specialitu? Spolu se studenty kvinty B jsme se pustili do peruánského pokrmu ceviche. Tradičně je jeho základem syrová ryba, ale my jsme se pokusili o variantu s kuřecím masem. Jídlo lze docela snadno připravit takto:
Přísady pro 4 osoby (Ingredientes para 4 personas):
2 ks kuřecích prsíček (pechugas de pollo), 1 cibule (cebolla), 2 stroužky česneku (dientes de ajo), 8-10 citronů (limones), koriandr nebo petržel (cilantro o perejil), mletý pepř (pimienta molida), kmín (comino), sůl (sal), žlutá paprika (ají amarillo), maíz (kukuřice)
Příprava (Preparación):
Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kostečky, přidáme papriku, sůl, mletý pepř a povaříme v citronové šťávě, která dodá masu specifickou chuť. Poté přidáme najemno nakrájený česnek a cibuli, dále papriku (může být i pikantní) a kukuřici, případně koriandr nebo petržel.
Lavamos las pechugas de pollo y las cortamos en daditos, añadimos el ají, la sal, la pimienta molida y todo lo cocemos en el zumo de limón que le va a dar a la carne el sabor específico. A continuación agregamos el ajo y la cebolla picados, el pimiento (puede ser picante) y el maíz, event. el cilantro o el perejil.
Buen provecho – Dobrou chuť!
Zařazeno v kategoriích: