Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Informace k projektovému týdnu BIO - ZEM 3. - 6. 10. 2016

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

Titulní obrázek článku
 – 

Chráněná území JmK – vliv člověka na krajinu

Každý den budeme v terénu, proto se na jednotlivé terénní exkurze dobře připravte.

S sebou:

Oblečení a obutí do terénu, pláštěnku, vědeckovýzkumný zápisník a tužku, fotoaparát/telefon s kvalitním fotoaparátem, kdo má – dalekohled, dostatečné množství jídla a pití, doklady, drobné peníze. Vše uložte do batohu a doma se nastříkejte repelentem. Kdyby bylo slunečné počasí, vezměte s sebou pokrývku hlavy a krém na opalování.

Jste rozděleni na 4 skupiny, každá má za úkol připravit vstupní informace k jedné lokalitě. Tyto budou zahrnovat – geologický vývoj dané oblasti, změny v krajině související s geologickým vývojem a posléze s vlivem člověka – pokuste se dohledat i mapové podklady – geologická, historické a současná. Proč je dnes oblast chráněna, co zajímavého se tam dá najít – biotopy a jednotliví zástupci, jaký stupeň ochrany a kdo ochranu vyhlašuje a kontroluje.

Na místě potom budete mít prostor pro představení lokality kolegům a prozkoumáte lokalitu v doprovodu vyučujících, bývalých studentů Bigy (dnes studentů PřF MU) a v NP vás doprovodí pracovník Správy NP.

Náklady: vybíráme zálohu 500,- Kč (doneste v úterý 27.9.2016 do kabinetu 333 prof. Reiterové) – v ceně je doprava na Pálavu a Podyjí, odměna pro studenty PřF a pracovníka Správy NP. Záloha bude vyúčtována po skončení projektového týdne.

Organizační pokyny:

Po – NP Podyjí, sraz v 7:00 hod na ÚAN Zvonařka, odjezd 7:25 busem 108 do Znojma, dále Havraníky, zpět 14:03 z Havraníků, v Brně 15:40 hod, případně 15:43 z Havraníků, v Brně 17:25 hod, zajišťuje prof. Punčochářová

Út – CHKO Pálava, sraz 8:00 vestibul hlavního nádraží, návrat 16:30 hod, zajišťuje prof. Kubíček M.

Stř – NPP Hádecká planina, sraz 8:45 hod na Staré osadě, bus 202, návrat kolem 14. hod, zajišťuje prof. Tarabová

Čtv – PP Holásecká jezera, sraz 9:00 hod na zastávce Úzká (ze strany Tesca) bus č. 63, konec kolem 13:30 hod u jezer, zajišťuje prof. Reiterová

Získané informace pečlivě shromažďujte, třiďte, foťte si, ať máte z čeho vytvářet výstup – prezentaci a poster (s těmi nejzásadnějšími informacemi), který bude vyvěšen na chodbě u biologie či zeměpisu.

Přejeme vydařený projektový týden, příjemné chvíle v terénu a spoustu nových informací.

Komise Bio a Zem

 

Zařazeno v kategoriích:

Biologie

Virtuální prohlídka